Datlové koule

Konečně jsem se dostala k tomu sepsat a také natočit můj oblíbený nepečený dezert. Nedávno jsem ho připravovala do práce na svůj svátek, a tak jsem využila situace a přípravu natočila. Na konci tohoto článku se tedy můžete podívat i na video recept. Příprava je snadná, rychlá a výsledek moc dobrý.

DSC02458

Ingredience

Upřímně přiznávám, že ingredience nijak nevážím, všechno to dělám tak nějak od oka, a tak se nezlobte, že u ingrediencí není váha nebo počet. Na přípravu budete potřebovat:

  • Datle (naložené ve vodě alespoň 3-4 hodiny)
  • Ovesné vločky (celé nebo namleté, ty namleté mají hladší strukturu)
  • Kakao
  • Sůl

DSC02454

Další libovolné ingredience

  • Sezamová semínka
  • Lněná semínka
  • Kokos
  • Čokoláda na polevu

DSC02455

Postup

Naložené datle vložte do mixéru a rozmixujte do tužší pasty. Přendejte je do mísy, přisypte ovesné vločky, kakao a špetku soli. Zamíchejte do těstovité konzistence. Těsto by mělo být kompaktní, nikoli tekuté, abyste mohli formovat koule. Podle toho postupně přidávejte vločky. Jejich množství je potřeba vyzkoušet. Když se Vám při formování koule příliš lepí na ruce, je potřeba přidat. Když se koule rozpadají je potřeba přidat více datlové pasty.

DSC02459

Když budete chtít připravit více variant, těsto si rozdělte a přidejte vybrané ingredience. Poté již stačí těsto zpracovat do tvaru menších koulí. Ty je dobré vychladit, ale jinak je lze jíst ihned po přípravě.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s